westmalle

 

Al meer dan 200 jaar kiezen de trappisten van Westmalle voor een leven van gebed en arbeid. Dat is hun ware roeping, helemaal volgens de regel van Sint-Benedictus. Monniken, zo schrijft hij voor, zorgen zelf voor hun levensonderhoud.

Daarom is er binnen de muren van de abdij ook een brouwerij. De productie houden de monniken bewust beperkt, met bijzondere zorg voor mens en milieu. En omdat ‘winst maken' hun drijfveer niet is, besteden ze wat overblijft aan caritatieve werken en aan mensen in nood.

Op http://www.trappistwestmalle.be verneemt u meer over de historiek van de brouwerij, de ingrediënten, het brouwproces, de biersoorten, wat échte trappist onderscheidt van andere bieren, hoe u het bier best schenkt en hoe u lekker kookt met trappistenbier. Er is ook een apart gedeelte voor horecazaken en bedrijven.

 

Nederlands
Français
Deutsch
English
Italiano
Español
Portuguese
Dansk
Noruego
Suomalainen
Swedish

Welkom in Restaurant Pietje Pek te Brugge. Piet Pattyn en Dorine De Ruyck bieden u: Brugse waterzooi, Filet van zalm en kabeljauw in witte-wijnsaus met groentjes in een krans van Schotse garnalen en opgediend met sla en frieten, Wild Cabourgkonijn "Victoria", Wild konijn, een hele nacht gemarineerd in trappistenbier en de volgende dag geserveerd met zoete victoriapruimen. Vlaams gestoofd rundvlees "Westmalle" Een hele nacht gemarineerd in trappistenbier en dan gebraden in de oven, met uien en wortelen. Heerlijk mals! Fondue van het huis, Fondue met rundvlees, kalfsvlees en kalkoen, geserveerd met 4 sausen. Met sla en frieten. Kaasfondue op z'n Zwitsers Emmentalerkaas, gruyère, witte wijn en Zwitserse kruiden, geflankeerd door gerookte ham uit Zwitserland, met een scheutje kirsch. Hoevekip Geserveerd met een champignonroomsaus of een mosterdroomsaus van Dijon. Alle gerechten worden geserveerd met een grote kom sla en frieten.